10.09.2017

[AGRUPA] Manifest de Passos 2017

Aquest manifest es va llegir el diumenge 8 d'octubre del 2017 durant la celebració de Passos feta al Pla dels Socs (Salt).

La sortida de Passos marca per nosaltres l’inici del curs. És un moment que tenim els caps i infants per tornar a connectar el “xip” del cau (si en algun moment l’hem arribar a desconnectar). També és un moment que tenim per conèixer les persones que entren noves i perquè tot l’agrupament comenci amb les piles carregades el nou curs. És una sortida que als caps ens fa especialment il·lusió preparar i és una data que tenim marcada des de fa temps. Però aquest any els caps vam considerar que no podíem fer una sortida normal: no perquè no la tinguéssim preparada o perquè no en tinguéssim ganes, sinó perquè no podíem obviar el moment que estem vivint.

Fa una setmana, uns quants caps ens vam quedar a dormir al local social de Vista Alegre per garantir que l’1-O es pogués votar, per garantir la democràcia. Vam viure amb il·lusió i ganes aquell moment i no vam dubtar ni un segon en posar-nos els primers quan els Mossos van venir a tancar el col·legi electoral de bon matí.  I no ho van aconseguir. Però al llarg del dia també vam ser al Verd, al Pla, a Palau... i allà vam patir la repressió policial mentre defensàvem pacíficament el dret a decidir. Segons dades oficials a Catalunya el diumenge passat hi va haver 859 ferits com a conseqüència a aquestes càrregues. A Girona van 250; 250 amics, familiars, coneguts... van quedar ferits. Però van ser molts més els que vam patir veient-ho. 

És per això que com agrupament hem cregut necessari fer un manifest per rebutjar el que va passar l’1-O. No és un manifest a favor de la independència sinó a favor de la democràcia i contra la repressió i la violència. Perquè com diu una llei escolta “som germans de tothom i treballem per la pau” i no podem acceptar la brutalitat que hi va haver als col·legis electorals. Nosaltres continuarem educant els infants i joves des de l’educació en valors, perquè esdevinguin ciutadans lliures, crítics i compromesos i perquè entenguin que la violència i la repressió no són la solució als conflictes. Rebutgem i ens entristeix tot el que ha passat però continuem “decidits i afrontant les dificultats sense por” com diu una altra llei escolta. 

Visca la pau, la democràcia i el respecte. I visca Catalunya!